Sınıf Dizisi Konusu

İstanbul Karadere Lisesi

Bu mahalle , gerçek dünyanın bir kesidi.Bu mahalledekilerle hepimiz aynısınıftayız.

Hepimiz aynı dersi okuyoruz.Sınıfı geçmekten daha önemli bir gayesi var hepimizin.

Sevdiklerimizle,yaşam ,onurumuzla,başarma arzumuzla,,aydınlık tarafta kalmak:Hayatta Kalmak.

Bu mahalledeki kahramanlar,pek çok anlamda sırandan insanlar.Kendi sorunları,önyargıları,hayat sıkıntıları,hataları var.

Öğretmen onlar.Bu okulda bir kavga var.Gerçek hayatta her okulda olduğu gibi.Bu kavga okulun içinde,okula giderken durmadan devam ediyor.

Bu kavganın tabii ki kahramanları var,tutunmaya çalışan küçük insanlar.İçlerinden sadece bir avucu tutunabiliyor.

O kavgada hem kendilerini kaybetmemeye,hem de bu çocuklara yardım etmeye çalışan beş on tane insan bu mahallede bir araya geldi.Aralarından bir tanesi;bir ağabey,bir öğretmen ve bir sevgili...

Umut ; O bir Kahramanın özelliklerini daha çok taşıyor.Bu hikaye bir okulun,öğrencilerin ve onları şekillendiren dünyanın hikayesi ise,içinde kalbimizi ısıtacak, bize şimdiye kadar yapılmamış şeylerin yapılamaz olmadıklarına inandıracak da bir kahramanı var.

Bu hikayenin,bu mahallenin,nihayetinde bu kavganın kötüleride var.Şeref,Sarp ve adamları,bir şekilde kendi taraflarına çekmeyi başardıkları öğrenciler,hatta öğretmenler var.

Onlara karşı duran tek savaşcı Umut değil.Başka öğretmenler,başka öğrenciler,başka mahallelilerde var.

Karanlık ve aydınlığın bir liseyi mesken tuttuğu bu karşılaşmada taraflar üstün gelmek için sahip oldukları herşeyle savaşıyorlar.

Bütün bunlara tanık olurken unutmamanız gereken bir şey daha var;Karadere'de hayat devam ediyor.Topal Süleyman'ın futbol sahası doluyor ve boşalıyor,mahalle kahvesi hergün yeni dedikodularla çalkalanıyor,

Okulda her yeni gün,yeni bir olay anlamına geliyor,bu bazen kazanılmış küçük bir zafer demek ,bazende büyük bir mağlubiyet.

Mahallede arkadaşlıklar kuruluyor,parçalanıyor,aşklar başlıyor,bitiyor,insanlar yaşıyor,ölüyor.

Öğrencileriyle öğretmenleriyle,aileleriyle anne-babalarıyla,sevgilileriyle,kısaca bizim gibi insanlarıyla Karadere nefes alıyor,ekranda yenilik isteyenlere nefes aldırıyor ;)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sınıf Dizisi Oyuncu Kadrosu